Tips om je oude goud te verkopen

Posted on Posted in goud

Goud achter de hand hebben wordt soms wel eens omschreven als het hebben van een appeltje voor de dorst. Het vertegenwoordigd een waarde. Maar als zich dan plotseling een situatie voordoet waarbij dat geld toch nodig is, dan kan het goud worden omgewisseld voor contant geld.

Op televisie en andere media is er de laatste jaren veel om goud te doen geweest, de prijzen waren flink hoog. Dit gebeurd vaker in onzekere tijden, zoals een financiële crisis. Momenteel staat de goudprijs weer wat lager, maar als u het inkopen van goud in Den Haag overweegt zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden.

Hoeveel karaat zijn uw sieraden?

Omdat goud van zichzelf een vrij zacht materiaal is, wordt het in sieraden vaak gemengd met andere metalen. Dit wordt een legering genoemd. Hoe hoger het karaat is, hoe meer puur goud er in uw sieraden aanwezig is. Op de sieraden is vaak een merkteken te vinden, soms is dit heel duidelijk aanwezig maar soms heeft u hier ook een vergrootglas of loep voor nodig. Hieronder vindt u de diverse merktekens en het aantal karaat dat ze vertegenwoordigen:

585 = 14 karaat

750 = 18 karaat

833 = 20 karaat

916 = 22 karaat

1000 = 24 karaat

Voordat u het goud laat taxeren bij De Goudwaag in Benoordenhout is het dus vooral belangrijk dat u weet hoeveel puur goud u nu precies in handen heeft. Zo kunt u berekenen hoeveel waarde u ongeveer in uw handen heeft.

Taxatie bij meerdere partijen laten doen

In sommige kleinere dorpen kan het zijn dat er slechts 1 opkoper van goud aanwezig is. In grotere steden zijn vaak meerdere bedrijven actief die uw goud kunnen taxeren. U wilt natuurlijk de beste prijs ontvangen. Het kan dan ook interessant zijn om een taxatie bij diverse partijen op te vragen en uiteindelijk te kiezen voor de partij met de beste prijs. Zo kan de goudwaag Den Haag u een zeer goede en eerlijke prijs geven voor uw sieraden. Laat u overigens niet teveel lokken door advertenties met de hoogst uitbetaalde goudprijs, vaak zijn het namelijk lokkertjes om uw naar binnen te krijgen. Laat u ook niet onder druk zetten, het zijn immers uw sieraden en bepaald helemaal zelf of u wilt verkopen of niet.