Buitenmuur kan ook worden voorzien van isolatiemateriaal

Posted on Posted in zakelijke-artikelen

buitenmuur isolerenDe isolatie van een gebouw of woning is iets waar men steeds meer interesse in heeft gekregen de afgelopen jaren. Dit heeft er natuurlijk mee te maken dat er meer en meer aandacht is voor het milieu, tel daar de stijgende energiekosten bij op en je snapt waarschijnlijk wel waarom particulieren en bedrijven hun gebouwen willen laten isoleren.

Het zorgt er namelijk voor dat minder energie nodig is om de woning te verwarmen. Eigenlijk zorgt isoleren ervoor dat de warmte beter binnen de muren van het gebouw of de woning blijven, waardoor dus minder energie nodig is om het warm te houden. Isoleren kan op diverse manieren gedaan worden. Vaak wordt het door een professioneel bedrijf uitgevoerd dat zich erin gespecialiseerd heeft.

Isolatie van de spouw

De spouw is een gedeelte tussen de binnen-  en de buitenmuur. Het is een lege ruimte welke kan worden opgevuld met een isolerend materiaal. Dit heet spouwmuurisolatie. Vanaf de buitenmuur worden er kleine gaatjes gemaakt in de voegen van de gevel. Vervolgens wordt het materiaal er als het ware ingeblazen met een speciaal apparaat. Het zijn isolerende vlokken die dus tussen de binnen- en buitenmuur komen. Hierdoor kan er flink worden bespaard op de kosten voor energie, vaak de kosten voor gas dus. Echter niet alle woningen hebben een spouwmuur. Is het dan nog steeds mogelijk om te isoleren?

Buitenmuur isoleren

Ook als er geen spouwmuur aanwezig is waar het isolatiemateriaal in kan worden geblazen, is het nog steeds mogelijk om isolatiemateriaal aan te brengen. Dit gaat echter op een iets andere manier, namelijk tegen de buitenmuurisolatie aan. Er worden platen met isolatiemateriaal tegen de buitenmuur aan geplaatst om ervoor te zorgen dat warmte niet gemakkelijk naar buiten kan ontsnappen en kou niet gemakkelijk naar binnen kan komen. Veel mensen denken dat het er dan vanaf de buitenkant niet uit ziet, maar dat is niet waar. Er komt namelijk vaak een mooie laag met sierpleister of er wordt Crepi Gevelbekleding over het isolatiemateriaal heen te zitten. Zo ziet de gevel er zelfs een stuk mooier uit dan voorheen het geval was.