Acupunctuur behandeling laten uitvoeren

Posted on Posted in zakelijke-artikelen

Acupunctuur is een term die bij veel mensen wel bekend is. Het is een techniek waarbij naalden worden gebruikt. Nu klinkt dit natuurlijk allemaal erg eng, dat je naalden in je huid gaat prikken. Maar dat is het echt niet. Aangezien er veel onduidelijkheid over bestaat willen we in dit artikel willen iets meer over de acupunctuur behandeling vertellen.

Chinese geneeskunde

Acupunctuur is een techniek uit de Chinese geneeskunde. Door het menselijk lichaam lopen bepaalde energiebanen. En met acupunctuur worden deze banen gestimuleerd. Het gaat dus uit van het ondersteunen van het menselijk lichaam. Een bekende behandeling is bijvoorbeeld acupunctuur om te stoppen met roken.

Duizenden mensen zouden graag willen stoppen met het roken, maar het lukt ze simpelweg niet. Er is een acupunctuur behandeling die in sommige gevallen kan helpen. Door een naaldje in een bepaalde plaats te zetten, kan het gevoel om te willen roken worden onderdrukt. Naast het stoppen met roken zijn er ook mensen die de behandeling ondergaan om bijvoorbeeld klachten in de lage rug of spanningshoofdpijn te verminderen.

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar

Acupunctuur valt in principe onder de alternatieve behandelingen. Toch is het niet zo dat je dit altijd helemaal zelf moet betalen. Wanneer de acupuncturist is aangesloten bij een bepaalde vereniging, is het meestal mogelijk om vanuit de aanvullende zorgverzekering een acupunctuur vergoeding zorgverzekering te ontvangen. Wilt u hierover meer weten? Neem dan contact op met uw zorgverzekering of loopt de polisvoorwaarden erop na.